Turbo1 AS

ny turbo, garrett turbo, frakt, turbo1 logo,

Turbo1 AS

Våre primærkunder er bilverksteder, privatpersoner, transportsektor med lette og tunge kjøretøy, skog og landbruk, bygg og anlegg og maritimsektor. Vi vektlegger kvalitet, tillit og leveringsevne og kan i de fleste tilfeller tilby overhalt bytteturbo som et prisgunstig alternativ til fabrikkny bytteturbo. Turbo1 AS overhaler også turboer. Alltid med originale deler eller deler med tilsvarende kvalitet. 

Toyota 4-runner, turbo, tilhenger, offroad, gikturbo,

Turbo i over 30 år

På midten av 1980 tallet begynte det å bli populært med turbo, og Per Ola Svenke startet sammen med kamerater å turbokonvertere biler i et nedlagt slakteri i Kirkegata 14 på Kongsberg. Dette var ren hobbyvirksomhet, men ettersom etterspørselen økte, etablerte Per Ola firmaet Norsk Turbo Teknikk som i tillegg til turbokonvertering også solgte turboladere med tilhørende utstyr.
I 1992 tok Per Ola kontakt med GIK Turbo AB i Gøteborg, som var turboleverandør nr. 1 til ettermarkedet i Skandinavia, og foreslo et samarbeid. Dette resulterte i dannelsen av GIK Turbo AS i Kongsberg, der de svenske eierne hadde aksjemajoritet. Virksomheten leverte nye og overhalte turboer (bytteturboer) og tilhørende utstyr til ettermarkedet.

 

De første årene leide selskapet lokaler i Sportsveien 9 på Kongsberg, men trengte etter hvert mer plass. I 2006 ble Skrimveien 8 kjøpt, et bygg bestående av kontorer, verksted og lager og med god uteplass.

Kom innom oss i Kongsberg for en hyggelig prat

HAR DU ET TURBO PROBLEM? RING TURBO1!

Opp gjennom årene har salg av bytteturboer og nye turboer til ettermarkedet vært hovedvirksomhet. Dette krevde investeringer i spesialutstyr som balanseringsmaskiner og flow-benk i tillegg til opplæring og kursing av egne medarbeidere.
For å markedsføre firmaet og demonstrere faglig kompetanse, ble det bygd og driftet en BMW 3 DTM racing bil, som deltok i med suksess i Gatebil Extreme serien i sesongene 2014 – 2017.

 

I 2016 bestemte de svenske eierne å selge seg ut av selskapet, da de valgte å pensjonere seg. Daglig leder på det tidspunktet, Marcelo Garcia og Per Ola Svenke kjøpte aksjene. I september 2019 kjøpte Per Ola aksjeposten til Marcelo Garcia når han sluttet i selskapet.

 

To tidligere medarbeidere er nylig ansatt, Ingar Gravem som daglig leder og Raymond Witzøe som salgs- og markedssjef. Med dette er vi godt rustet til å møte konkurransen i markedet og videreutvikle våre kjerneverdier: turbofaglig kompetanse, klassifiserte produkter, leveringsevne og tilstedeværelse – kort sagt kvalitet i alt vi gjør!

5/5

I tillegg til turbo kalibrering har vi god kunnskap i motorteknikk.

Ta kontakt med oss og vi løser de fleste oppgaver til avtalt pris og til riktig tid.

Account
Home
0

På dette søket fant vi dessverre ikke noe. Send oss en forespørsel her, så kontakter vi deg raskt med pris og leveringstid på turbo

På dette registreringsnummeret kan det være forskjellige turboer. Vennligst send oss en forespørsel her, så svarer vi deg raskt med pris og leveringstid på riktig turbo