Turbo1 AS

ny turbo, garrett turbo, frakt, turbo1 logo,

Turbo1 AS

Våre primærkunder er bilverksteder, privatpersoner, transportsektor med lette og tunge kjøretøy, skog og landbruk, bygg og anlegg og maritimsektor. Vi vektlegger kvalitet, tillit og leveringsevne og kan i de fleste tilfeller tilby overhalt bytteturbo som et prisgunstig alternativ til fabrikkny bytteturbo. Turbo1 AS overhaler også turboer. Alltid med originale deler eller deler med tilsvarende kvalitet. 

Toyota 4-runner, turbo, tilhenger, offroad, gikturbo,

Turbo i over 30 år

På midten av 1980 tallet begynte det å bli populært med turbo, og Per Ola Svenke startet sammen med kamerater å turbokonvertere biler i et nedlagt slakteri i Kirkegata 14 på Kongsberg. Dette var ren hobbyvirksomhet, men ettersom etterspørselen økte, etablerte Per Ola firmaet Norsk Turbo Teknikk som i tillegg til turbokonvertering også solgte turboladere med tilhørende utstyr.
I 1992 tok Per Ola kontakt med GIK Turbo AB i Gøteborg, som var turboleverandør nr. 1 til ettermarkedet i Skandinavia, og foreslo et samarbeid. Dette resulterte i dannelsen av GIK Turbo AS i Kongsberg, der de svenske eierne hadde aksjemajoritet. Virksomheten leverte nye og overhalte turboer (bytteturboer) og tilhørende utstyr til ettermarkedet.

 

De første årene leide selskapet lokaler i Sportsveien 9 på Kongsberg, men trengte etter hvert mer plass. I 2006 ble Skrimveien 8 kjøpt, et bygg bestående av kontorer, verksted og lager og med god uteplass.

FULLT TRYKK SIDEN 1992

Opp gjennom årene har salg av bytteturbo til ettermarkedet vært hovedvirksomhet. Dette krevde investeringer i spesialutstyr som balanseringsmaskiner og flow-benk i tillegg til opplæring og kursing av egne medarbeidere.
For å markedsføre firmaet og demonstrere faglig kompetanse, ble det bygd og driftet en BMW 3 DTM racing bil, som deltok med stor suksess i Gatebil Extreme serien i sesongene 2014 – 2017.

 

I 2016 bestemte de svenske eierne å selge seg ut av selskapet, da de valgte å pensjonere seg. GIK Turbo AB ble solgt og daglig leder i GIK Turbo AS på det tidspunktet, Marcelo Garcia og Per Ola Svenke kjøpte alle aksjene for GIK Turbo AS, men med en klausul om et navneskifte i Norge. GIK Turbo AS endret da navn til Turbo1 AS. I september 2019 kjøpte Per Ola aksjeposten til Marcelo Garcia når han sluttet i selskapet.

 

I 2023 kjøpte Raymond Witzøe 75 % av aksjene i Turbo1 AS og Per Ola Svenke har beholdt 25 %. Vi har gjort en stor satsing på nettbutikk, hvor kunder enkelt kan bestille turbodeler og bytteturbo på nett. Vi ønsker å forenkle hverdagen til verksteder og kunder generelt, ved å gjøre prisforespørsel og bestilling på nett så enkelt som mulig. Selv med økt salg av elbiler, så ser vi positivt på fremtiden og vil kunne levere bytteturbo og deler til ettermarkedet i mange år fremover.

5/5
Min konto
Hjem
0
Telefonen er stengt i uke 28 og 29. Du kan fremdeles sende e-post til info@turbo1.no eller bestille direkte i nettbutikken.

sending av fabrikknye og reman turboer, samt vakumklokker, gjøres 10 og 15 Juli. bestilling må være gjort senest 2 dager før. Overhalte bytteturboer vil ikke kunne bli sendt før i uke 30.

På dette søket fant vi dessverre ikke noe. Hvis du søkte med oem-nummer, kan du prøve uten mellomrom. Fortsatt ikke noe? Send oss en forespørsel her, så kontakter vi deg raskt med pris og leveringstid på turbo

På dette registreringsnummeret kan det være forskjellige turboer. Søk på oem-nummer eller send oss en forespørsel her, så svarer vi deg raskt med pris og leveringstid på riktig turbo